Hızır Aleyhisselam, Niçin Ümmet-i Muhammed’den Olmak İçin Dua Etti?

DUA Kelime-i ŞehadetHızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ-I  ALA’da yazılı olan FATİHA suresini görür .Fatiha suresine aşık olur.ALLAH ‘a yalvarır “Ne olur YARABBİ bu sureyi bana indir.” Fakat ALLAH şöyle der.
      —“Ben bu sureyi Alemlere rahmet olarak göndereceğim Hz. Muhammed (s.a.v) indireceğim.”
Tabi Hızır Aleyhisselam bunu duyunca ALLAH ‘a tekrar yalvarır.
      —“YABBİ ne olur beni Hz. Muhammed’e (s.a.v) ümmet olarak ulaştır.”der ve duası kabul olur.
 Bilindiği gibi Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s.a.v) binlerce yıl önce doğmuştur.Fakat Peygamberimizi (s.a.v) görmek ve O na ümmet olmak için ALLAH ‘a yalvarır duası kabul olur ve ölümsüzlük (Abı Hayat) suyundan içer.Peygamberimiz (s.a.v) Hızır Aleyhisselamla sohbet ettiği kaynaklarda vardır.Halen belki aramızda ALLAH için kıyamete kadar hizmet edecektir.
      Düşünün Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s.a.v) binlerce yıl önce Peygamberimize (s.a.v) ümmet olabilmek için ALLAH ‘a yalvarmış.Peygamberimize (s.a.v) ümmet olmak işte bu kadar önemli biz ise Peygamberimizin (s.a.v) Ümmeti olarak dünyaya gelmişiz bu nimetin kıymetini biliyomuyuz. Bunun için Şükür ediyomuryuz?
      ALLAH ‘IM BİZİ MÜSLÜMAN OLARAK YARATTIĞIN VE PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V) ÜMMETİ OLARAK YARATTIĞIN İÇİN SANA SONSUZ KERE ŞÜKÜRLER OLSUN.

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.