EKMEK İSRÂFINA KARŞI TEDBİRLER

• Ekmek alırken kaç kişilik ekmek alınacağı ve evdeki ekmek tespit edilmeli, ihtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı,

• Ekmek dilimlenmeli,

• Fazla alınan ekmek buzdolabında saklanmalıdır. Yemekten bir saat kadar önce çıkarılırsa yumuşar.

• Taze ve yumuşak kalabilmesi için kapalı kutuda saklanmalı,

• Sıcak ekmek poşette saklanmamalıdır. Çünkü nemlenir ve küflenmesine sebep olur.

• Bayatlayıp kurumuş ekmek, fırında kızartılarak, tost yapılarak veya kaynayan suyun buharı ile yumuşatılarak yenmelidir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.